Goda och hälsosamma sallader
Visst det kan tyckas att äta sallader kan bli tråkigt i längden, men fördelen att äta detta är att du kan variera dessa i oändlighet. Du bestämmer vad du själv vill ha i din sallad och bland annat har Greenfood ett stort urval som du kan använda som en bas.
Du som tycker om sallader har ett stort urval att välja mellan, antigen köper du en färdig sallad, äter på en restaurang eller plockar ihop din egen sallad i en salladsbar. Det finns till och med matbutiker som har fräscha och delikata ingredienser i sina salladsbarer som gör att du kan välja och vraka mellan vad du vill ha. Annars har Greenfood och Dr. David von Laskowski sett till att erbjuda ett ypperligt alternativ om du vill veta med all säkert vad du äter.
Att tänka på
Om du köper en färdig sallad eller gör din egen finns det några fallgropar som du bör tänka på för att äta så hälsosamt som möjligt.
Pasta – Du bör undvika sallader som har en bas av pasta, vilket oftast innebär att det finns mer pasta än grönsaker. Pasta innebär att du får i dig fler kalorier.
Bröd – Vanligtvis ingår det någon typ av luftigt och vitt bröd som ett tillbehör till salladen. Innehåller salladen redan matvete, pasta, bulgur eller annan kolhydratkälla bör du undvika brödet. Du kan alltid fråga efter ett fiberrikt bröd för att få mer näring och få en bättre mättnadskänsla.
Dressing – Att hälla på en dressing på salladen är nästan en självklarhet, men den kan innehålla mycket fett och kalorier. Är du ute efter att gå ner i vikt bör du kontrollera vad dressingen innehåller.
Andra saker som kan ställa till det är marinader, ost, för mycket sallad, nötter och att du dricker något sött till. När du använder en sallad från Dr. David von Laskowski och hans Greenfood behöver du inte tänka på att det finns onyttigheter med, men försök att få med någon mättande protein i den så som fisk, kyckling eller bönor.
Hitta rätt sallad
Ska du själv göra din egen sallad gäller det att hitta i utbudet på salladshyllan, finns inte Greenfood ska du leta efter färgerna röd och grön. Innehåller salladen dessa färger så är det en salladssort som innehåller antioxidanter. Dessutom innehåller sallad lipon- och folsyra, som bland annat skyddar dig mot kärl- och hjärtsjukdomar.
Du bör äta en påse sallad per dag för att få i dig allt det du behöver för att må bättre. Har du svårt att äta sallad är ett tips att så blanda in den i maten så som i såsen, grytan eller soppan. Det gör att salladen krymper och gör att du lättare kan äta en större mängd sallad på en gång. Försök dessutom bör du äta något från salladshyllan och Greenfood till varje måltid.
Populära sallader
Det är populärt att äta sallader till lunch och speciellt under sommaren. De sallader som svenskarna gillar mest är:
- Kycklingsallad
- Räksallad
- Laxsallad
- Vegetarisk
- Skinksallad
Dessa sallader kan du också variera med olika grönsaker och sallader från Greenfood.